menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W pucharku układamy lody, truskawki i kiwi. Posypujemy orzechami i rodzynkami. Na całość delikatnie nakładamy bitą śmietanę, w którą wbijamy 1 lub 2 biszkopty. Całość posypujemy startą czekoladą i serwujemy.

ocena:

Puchar lodowy

składniki

  • 3-4 kulki ludów (waniliowe, owocowe) na osobę
  • kilka przekrojonych na pół truskawek
  • 1 pokrojone w plasterki kiwi
  • kilka wcześniej namoczonych w wodzie lub brandy i osączonych rodzynek
  • 1 łyżeczka posiekanych orzechów (włoskich lub laskowych)
  • 1łyżeczka startej gorzkiej czekolady
  • bita śmietana
  • biszkopty do dekoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W pucharku układamy lody, truskawki i kiwi. Posypujemy orzechami i rodzynkami. Na całość delikatnie nakładamy bitą śmietanę, w którą wbijamy 1 lub 2 biszkopty. Całość posypujemy startą czekoladą i serwujemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję