menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Nadzienie do roladek: Czosnek,bułkę tartą,natkę pietruszki,sery i dwa przetarte pomidory dokładnie mieszamy razem.Solimy i dodajemy pieprz do smaku. Polędwicę kroimy w cieniutkie plastry,do każdego nakładamy łyżeczkę nadzienia,zawijamy i spinamy wykałaczką.Rozgrzewamy oliwę i smażymy zawinięte mięso na złoty kolor.Resztę pomidorów przecieramy,zalewamy nimi przyrumienione mięso,solimy i dusimy do miękkości na wolnym ogniu.

ocena:

Roladki wołowe nadziewane

składniki

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 3 główki czosnku
  • 25 dag sera feta
  • 1 kg pomidorów ( lub w puszce )
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • oliwa
  • drobno posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Nadzienie do roladek: Czosnek,bułkę tartą,natkę pietruszki,sery i dwa przetarte pomidory dokładnie mieszamy razem.Solimy i dodajemy pieprz do smaku. Polędwicę kroimy w cieniutkie plastry,do każdego nakładamy łyżeczkę nadzienia,zawijamy i spinamy wykałaczką.Rozgrzewamy oliwę i smażymy zawinięte mięso na złoty kolor.Resztę pomidorów przecieramy,zalewamy nimi przyrumienione mięso,solimy i dusimy do miękkości na wolnym ogniu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję