menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ananasa pokroić w nieduże kawałki i wrzucić do słoja. Następnie zalać rumem, dodać goździki, anyż i wanilię, po czym odstawić na 4 dni. Po tym czasie przelać rum do garnuszka i na słabym ogniu wymieszać z miodem. Ponownie zalać ananasa i odstawić na kolejne 7 dni. Po tygodniu dodać sok z cytryny i odstawić na dłuższy czas (prawdopodobnie im dłużej posiedzi tym lepiej, w moim przypadku po kolejnym tygodniu ananasy zostały zjedzone a rum wypity:).

ocena:

Rum z ananasem

składniki

  • 1 ananas
  • 0,5 l rumu złocistego
  • kilka łyżek miodu
  • 3 goździki
  • 3 gwiazdki anyżu
  • 1 laska wanilii
  • 1 cytryna

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ananasa pokroić w nieduże kawałki i wrzucić do słoja. Następnie zalać rumem, dodać goździki, anyż i wanilię, po czym odstawić na 4 dni. Po tym czasie przelać rum do garnuszka i na słabym ogniu wymieszać z miodem. Ponownie zalać ananasa i odstawić na kolejne 7 dni. Po tygodniu dodać sok z cytryny i odstawić na dłuższy czas (prawdopodobnie im dłużej posiedzi tym lepiej, w moim przypadku po kolejnym tygodniu ananasy zostały zjedzone a rum wypity:).

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję