menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory, cebulkę i paprykę drobno siekamy, mieszamy razem z kaparami i skórką cytryny. Rozgrzewamy na patelni masło z oliwą. Na posmarowanej masłem z oliwą foli aluminiowej, układamy oprószone solą i pieprzem filety i posypujemy listkami oregano, każdą porcję polewając resztą masła z oliwą. Zawijamy folię, pozostawiając otwór na wydobywanie się pary. Rozgrzewamy grill (lub piekarnik) do temp. 200*C, i pieczemy 6 – 7 minut (pod koniec pieczenia bardziej rozwijając folię). Smacznego

ocena:

Ryba pieczona z pomidorami

składniki

  • 4 duże filety ryby morskiej (grouper, snapper, halibut)
  • 1 średni pomidor
  • 2 młode cebulki ze szczypiorem
  • 1 łyżka kaparów
  • 1/2 łyżki marynowanej papryki
  • 2 gałązki oregano
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1/4 łyżeczki startej skórki cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory, cebulkę i paprykę drobno siekamy, mieszamy razem z kaparami i skórką cytryny. Rozgrzewamy na patelni masło z oliwą. Na posmarowanej masłem z oliwą foli aluminiowej, układamy oprószone solą i pieprzem filety i posypujemy listkami oregano, każdą porcję polewając resztą masła z oliwą. Zawijamy folię, pozostawiając otwór na wydobywanie się pary. Rozgrzewamy grill (lub piekarnik) do temp. 200*C, i pieczemy 6 – 7 minut (pod koniec pieczenia bardziej rozwijając folię). Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję