X

Czego szukasz?

Przepis
Tarty, quiche i zapiekanki

Zwykła zapiekanka

Składniki

  • 1 bagietka
  • 40 dag pieczarek
  • 30 dag sera żółtego
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • 1/3 szklanki zimnej wody
  • sól

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić na dość cienkie, małe kawałeczki, posolić, poddusić na maśle 20 min. Mąkę wymieszać z wodą i wlać do garnka z pieczarkami. Wymieszać i smażyć do uzyskania sosiku. Bagietkę przeciąć na pół, a następnie w poprzek, nałożyć pieczarki, starty żółty ser i zapiekać w piekarniku w 180 st przez 15 min.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również