menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem. Cebulę drobno siekamy. Paprykę, ananasa, brzoskwinię i jabłko kroimy w kostkę, banana w plasterki, a pomarańcza dzielimy na cząstki. Pomidory i rodzynki sparzamy wrzątkiem, pomidory dodatkowo siekamy. Całość łączymy z fasolą i kukurydzą. Mieszamy. Z oliwy i soku z cytryny przygotowujemy sos, którym zalewamy naszą sałatkę. Przyprawiamy i przed podaniem schładzamy w lodówce.

ocena:

Sałatka z ryżu i czerwonej fasoli, tzw. Pilaw na zimno

składniki

  • 200 g długoziarnistego ryżu
  • 300 g czerwonej fasoli z puszki
  • 300 g kukurydzy
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1 papryka
  • 2 pomidory
  • 1 pomarańcza
  • 2 plastry ananasa z puszki
  • 2 brzoskwinie z puszki
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem. Cebulę drobno siekamy. Paprykę, ananasa, brzoskwinię i jabłko kroimy w kostkę, banana w plasterki, a pomarańcza dzielimy na cząstki. Pomidory i rodzynki sparzamy wrzątkiem, pomidory dodatkowo siekamy. Całość łączymy z fasolą i kukurydzą. Mieszamy. Z oliwy i soku z cytryny przygotowujemy sos, którym zalewamy naszą sałatkę. Przyprawiamy i przed podaniem schładzamy w lodówce.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję