menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makrelę obierz ze skóry i ości, mięso podziel na mniejsze kawałki. Ugotowane, przestudzone buraki pokrój w cienkie półplasterki. Ser feta pokrój w niewielką kostkę. Słonecznika upraż na suchej patelni. Wszystkie składniki przełóż do szerokiej salaterki, polej sosem miodowo musztardowym. Posyp prażonymi pestkami słonecznika.

ocena:

Sałatka z wędzoną makrelą i młodymi buraczkami

składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 200 g ugotowanych młodych buraczków
  • 100 g rukoli
  • 100 g sera feta
  • 1 awokado
  • garść pestek słonecznika
  • sos miodowo musztardowy Roleski

 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makrelę obierz ze skóry i ości, mięso podziel na mniejsze kawałki. Ugotowane, przestudzone buraki pokrój w cienkie półplasterki. Ser feta pokrój w niewielką kostkę. Słonecznika upraż na suchej patelni. Wszystkie składniki przełóż do szerokiej salaterki, polej sosem miodowo musztardowym. Posyp prażonymi pestkami słonecznika.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję