menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser mielimy dwu lub trzykrotnie, następnie ucieramy go z cukrem, dodajemy galaretkę jasną, przygotowaną w proporcji 2 opakowania na jedną porcję wody. Tortownicę wykładamy biszkoptami i wlewamy do niej masę serową. Wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie układamy na wierzchu sernika ładnie przekrojone na połówki truskawki. Zalewamy tężejącą, truskawkową galaretką.

ocena:

Sernik na zimno z owocami

składniki

  • 250 g owoców sezonowych, np. truskawek
  • 500 g tłustego sera twarogowego
  • 1 paczka biszkoptów
  • 150 g cukru – może być cukier puder
  • 3 galaretki – dwie jasne i jedna truskawkowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser mielimy dwu lub trzykrotnie, następnie ucieramy go z cukrem, dodajemy galaretkę jasną, przygotowaną w proporcji 2 opakowania na jedną porcję wody. Tortownicę wykładamy biszkoptami i wlewamy do niej masę serową. Wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie układamy na wierzchu sernika ładnie przekrojone na połówki truskawki. Zalewamy tężejącą, truskawkową galaretką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję