menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obieramy i drobno siekamy. W dużym naczyniu mieszamy wszystkie składniki marynaty. Próbujemy czy bejca jest odpowiednio ostra i słona. Jeśli test przebiegł pomyślnie dodajemy skrzydełka. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Skrzydełka umieszczamy na rozgrzanym grillu i pieczemy zależnie od upodobań 15-20 minut.

ocena:

Skrzydełka pikantne z grilla

składniki

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 2 łyżki miodu
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • 100 ml sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu chilli
  • 1 łyżka świeżego, utartego imbiru
  • 50 ml oleju

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obieramy i drobno siekamy. W dużym naczyniu mieszamy wszystkie składniki marynaty. Próbujemy czy bejca jest odpowiednio ostra i słona. Jeśli test przebiegł pomyślnie dodajemy skrzydełka. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Skrzydełka umieszczamy na rozgrzanym grillu i pieczemy zależnie od upodobań 15-20 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję