menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej olej roślinny, dodaj pokrojone: cebule, paprykę i selera. Podsmaż aż dość mocno się zrumienią, około 7-8 minut. Po tym czasie wsyp chilli, śliwki, czosnek podsmaż jeszcze 3-4 minuty. Wlej  ocet, sos worcestershire, ketchup oraz pomidory. Gotuj na małym ogniu około 1 godziny, dopraw solą, cukrem, ewentualnie ostrą papryką.

ocena:

Sos barbecue

składniki

  • 2-3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 drobno pokrojona czerwona cebula
  • 1 papryka pokrojona w drobną kostkę
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojone w kostkę
  • 1 drobno pokrojona papryczka chilli
  • 6 suszonych śliwek pokrojonych w drobną kostkę
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki
  • 2 łyżki octu słodowego lub jabłkowego
  • 2 łyżki sosu worcestershire
  • 100 g dobrego ketchupu
  • 500 ml passaty z pomidorów
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej olej roślinny, dodaj pokrojone: cebule, paprykę i selera. Podsmaż aż dość mocno się zrumienią, około 7-8 minut. Po tym czasie wsyp chilli, śliwki, czosnek podsmaż jeszcze 3-4 minuty. Wlej  ocet, sos worcestershire, ketchup oraz pomidory. Gotuj na małym ogniu około 1 godziny, dopraw solą, cukrem, ewentualnie ostrą papryką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję