menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki obieramy i ucieramy na grubej tarce. Gotujemy w wywarze ok. 15 minut. W rondelku robimy zasmażkę z masła i mąki, dolewamy jednym płynnym ruchem wywar z ogórkami i gotujemy ciągle mieszając. Gdy sos zgęstnieje dodajemy do niego śmietanę, przyprawy, w tym koperek, mieszamy i podajemy.

ocena:

Sos ogórkowy z ogórków kiszonych

składniki

  • 120 g ogórków kiszonych
  • 400 ml wywaru jasnego
  • 30 g mąki
  • 30 g masła
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 125 ml śmietany 30%
  • cukier, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki obieramy i ucieramy na grubej tarce. Gotujemy w wywarze ok. 15 minut. W rondelku robimy zasmażkę z masła i mąki, dolewamy jednym płynnym ruchem wywar z ogórkami i gotujemy ciągle mieszając. Gdy sos zgęstnieje dodajemy do niego śmietanę, przyprawy, w tym koperek, mieszamy i podajemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję