menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju, według przepisu na opakowaniu. 
Na oliwie zeszlić drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz chilli ( pozbawioną pestek ).
Następnie dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory i dusić aż do powstania gęstego sosu.
Gdy sos odparuje, doprawiamy octem, cukrem trzcinowym, solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Na sam koniec , tuż przed podaniem dodajemy ok 2 łyżek posiekanej, świeżej bazylii.
Nakładamy na talerz makaron, polewamy sosem, posypujemy tartym parmezanem oraz listkiem bazylii.
Smacznego !   🙂

ocena:

Spaghetti Napoli

składniki

  •  500 g makaronu spaghetti
  • 1 kg świeżych pomidorów
  • 2 cebule
  • 1 mała papryczka chilli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczkę octu winnego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól, kolorowy pieprz, cukier trzcinowy, parmezan, świeża posiekana bazylia – do smaku.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju, według przepisu na opakowaniu. 
Na oliwie zeszlić drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz chilli ( pozbawioną pestek ).
Następnie dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory i dusić aż do powstania gęstego sosu.
Gdy sos odparuje, doprawiamy octem, cukrem trzcinowym, solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Na sam koniec , tuż przed podaniem dodajemy ok 2 łyżek posiekanej, świeżej bazylii.
Nakładamy na talerz makaron, polewamy sosem, posypujemy tartym parmezanem oraz listkiem bazylii.
Smacznego !   🙂

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję