menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę czyścimy i wykrawamy środek, szatkujemy na drobno na szatkownicy lub nożem, paprykę czyścimy i wykrawamy pestki, szatkujemy na paseczki drobne cebulę obieramy i kroimy drobno na paski wszystko mieszamy robimy dip do 1/4 szklanki oleju dodajemy pieprz, sól, i trochę cukru wszystko mieszamy i wlewamy do kapusty polewamy wszystko sosem słodko kwaśnym tak około 100-200 ml i na koniec skrapiamy obficie octem

ocena:

Surówka z kapusty białej

składniki

  • główka kapusty mała
  • 1-2 papryka
  • 1-2 cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sos słodko kwaśny
  • ocet

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę czyścimy i wykrawamy środek, szatkujemy na drobno na szatkownicy lub nożem, paprykę czyścimy i wykrawamy pestki, szatkujemy na paseczki drobne cebulę obieramy i kroimy drobno na paski wszystko mieszamy robimy dip do 1/4 szklanki oleju dodajemy pieprz, sól, i trochę cukru wszystko mieszamy i wlewamy do kapusty polewamy wszystko sosem słodko kwaśnym tak około 100-200 ml i na koniec skrapiamy obficie octem

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję