menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę płuczemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Z oleju, łyżki soku z cytryny, soli, śwież zmielonego pieprzu, rozgniecionego czosnku i wódki, przyrządzamy marynatę. Zalewamy marynatą rybę i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie odcedzamy rybę z marynaty, delikatnie oprószamy mąką. Nabijamy na szpikulce i smażymy na patelni lub na grillu. Podajemy posypane koperkiem, natką pietruszki z ćwiartkami cytryny.

ocena:

Szaszłyki z ryby słodkowodnej

składniki

  • 500 g ryby słodkowodnej
  • 50 ml wódki
  • 3 ząbki czosnku
  • po1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka mąki, 50 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę płuczemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Z oleju, łyżki soku z cytryny, soli, śwież zmielonego pieprzu, rozgniecionego czosnku i wódki, przyrządzamy marynatę. Zalewamy marynatą rybę i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie odcedzamy rybę z marynaty, delikatnie oprószamy mąką. Nabijamy na szpikulce i smażymy na patelni lub na grillu. Podajemy posypane koperkiem, natką pietruszki z ćwiartkami cytryny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję