X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy z grillaRyby

Szaszłyki z ryby słodkowodnej

Składniki

  • 500 g ryby słodkowodnej
  • 50 ml wódki
  • 3 ząbki czosnku
  • po1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka mąki, 50 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Rybę płuczemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Z oleju, łyżki soku z cytryny, soli, śwież zmielonego pieprzu, rozgniecionego czosnku i wódki, przyrządzamy marynatę. Zalewamy marynatą rybę i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie odcedzamy rybę z marynaty, delikatnie oprószamy mąką. Nabijamy na szpikulce i smażymy na patelni lub na grillu. Podajemy posypane koperkiem, natką pietruszki z ćwiartkami cytryny.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również