menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku rozpuszczamy margarynę – odrobinę zostawiamy do posmarowania naczynia do zapiekania. Dodajemy cukier, mieszamy i chwilę podgrzewamy. Jabłka kroimy w cienkie plastry i dodajemy do rondla i gotujemy razem 2-3 minuty. Zdejmujemy z ognia i przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania. Ser kroimy w kostkę i układamy na jabłkach. Kromki pieczywa kroimy na trójkąty i układamy na całej powierzchni naczynia do zapiekania. W misce ubijamy jaja z mlekiem i wanilią Ubitą masę wlewamy do naczynia do zapiekania i całość równomiernie rozsmarowujemy. Całość posypujemy cynamonem. Pieczemy przez ok. 50 minut w nagrzanym do 180ºC piekarniku.

ocena:

Tosty z jabłkami

składniki

-8-10 kromek pieczywa tostowego
-3 duże, kwaśne jabłka
-30 g tłustego, białego sera
-800 ml mleka
-6 jajek
-100 g margaryny
-100 g cukru
-1 łyżka wanilii

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku rozpuszczamy margarynę – odrobinę zostawiamy do posmarowania naczynia do zapiekania. Dodajemy cukier, mieszamy i chwilę podgrzewamy. Jabłka kroimy w cienkie plastry i dodajemy do rondla i gotujemy razem 2-3 minuty. Zdejmujemy z ognia i przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania. Ser kroimy w kostkę i układamy na jabłkach. Kromki pieczywa kroimy na trójkąty i układamy na całej powierzchni naczynia do zapiekania. W misce ubijamy jaja z mlekiem i wanilią Ubitą masę wlewamy do naczynia do zapiekania i całość równomiernie rozsmarowujemy. Całość posypujemy cynamonem. Pieczemy przez ok. 50 minut w nagrzanym do 180ºC piekarniku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję