menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Postanowiłem oprzeć się na produktach, które mam już na podorędziu. 150g fasoli namoczyłem na noc. Namoczoną fasolę odcedziłem, zalałem wodą i gotowałem do miękkości, około 90 minut z liściem laurowym i zielem angielskim. Oczywiście możecie użyć fasoli z puszki, będzie szybciej.

Imbir obierz ze skórki, zetrzyj na drobnej tarce. Wszystkie pozostałe składniki przełóż do malaksera i zmiel na pastę, może mieć grudkowatą konsystencję, faktury poszczególnych składników będą lepiej wyczuwalne. Jeżeli konsystencja jest zbyt gęsta, dolej odrobinę płynu.

 

Przepisy na inne moje pasty wegańskie:

  1. Wegańska pasta kanapkowa z pomidorem
  2. Wegańska pasta kanapkowa z kolendrą
ocena:

Wegańska pasta kanapkowa z burakiem

składniki

  • 200 g ugotowanej fasoli typu Jaś
  • 1 ugotowany burak (130 g)
  • 20 g oleju kokosowego
  • około 50 ml wody lub wywaru warzywnego
  • 1 łyżeczka kolendry mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki listków mięty
  • 2 cm świeżego imbiru
  • ½ łyżeczki miodu
  • szczypta płatków chilli
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Postanowiłem oprzeć się na produktach, które mam już na podorędziu. 150g fasoli namoczyłem na noc. Namoczoną fasolę odcedziłem, zalałem wodą i gotowałem do miękkości, około 90 minut z liściem laurowym i zielem angielskim. Oczywiście możecie użyć fasoli z puszki, będzie szybciej.

Imbir obierz ze skórki, zetrzyj na drobnej tarce. Wszystkie pozostałe składniki przełóż do malaksera i zmiel na pastę, może mieć grudkowatą konsystencję, faktury poszczególnych składników będą lepiej wyczuwalne. Jeżeli konsystencja jest zbyt gęsta, dolej odrobinę płynu.

 

Przepisy na inne moje pasty wegańskie:

  1. Wegańska pasta kanapkowa z pomidorem
  2. Wegańska pasta kanapkowa z kolendrą

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję