menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żurawiny przesmażamy, dodajemy do nich posiekany, utarty z solą czosnek i wino. Gotujemy razem przez 10 minut, dodajemy ślimaki, podgrzewamy. Podajemy na gorąco w małych kokilkach posypane koperkiem.

ocena:

Winniczki w sosie żurawinowo – czosnkowym

składniki

  • 200 g ugotowanych ślimaków
  • 300 g żurawin (mogą być mrożone)
  • 125 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żurawiny przesmażamy, dodajemy do nich posiekany, utarty z solą czosnek i wino. Gotujemy razem przez 10 minut, dodajemy ślimaki, podgrzewamy. Podajemy na gorąco w małych kokilkach posypane koperkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję