menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę gotować do miękkości w małej ilości wody z dodatkiem łyżki miodu. Cebulkę posiekać i przyrumienić na oleju. Dodać do kapusty. Przygotować zasmażkę: rozpuszczone na patelni masło wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami soku, który powstał przy gotowaniu kapusty. Zasmażkę dokładnie wymieszać z gotującą się kapustą. Doprawić potrawę i podawać na gorąco.

ocena:

Zasmażana kapusta

składniki

  • 1 litr kapusty kwaszonej (najlepiej własnej roboty)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cebulka+1 łyżka oleju
  • 1/4 kostki masła+ 3 łyżki mąki
  • sól, pieprz, słodka papryka, majeranek do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę gotować do miękkości w małej ilości wody z dodatkiem łyżki miodu. Cebulkę posiekać i przyrumienić na oleju. Dodać do kapusty. Przygotować zasmażkę: rozpuszczone na patelni masło wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami soku, który powstał przy gotowaniu kapusty. Zasmażkę dokładnie wymieszać z gotującą się kapustą. Doprawić potrawę i podawać na gorąco.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję