menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mleko gotujemy z cukrem i cynamonem. Migdały zalewamy niewielką ilością zagotowanego mleka, dorzucamy opłukane i osączone rodzynki i zagotowujemy. Mieszamy z pozostałym mlekiem. Podajemy zupę z ugotowanym ryżem.

ocena:

Zupa migdałowa z pianką

składniki

  • 1 l mleka
  • 150 g mielonych migdałów
  • 2 łyżki rodzynek
  • cukier, ew. trochę cynamonu
  • ugotowany ryż

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mleko gotujemy z cukrem i cynamonem. Migdały zalewamy niewielką ilością zagotowanego mleka, dorzucamy opłukane i osączone rodzynki i zagotowujemy. Mieszamy z pozostałym mlekiem. Podajemy zupę z ugotowanym ryżem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję