menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy je do mleka i wolno podgrzewamy, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Nie dopuszczamy do wrzenia. Przyprawiamy cynamonem i wanilią. Zupę odstawiamy w chłodne miejsce. Ubijamy sztywną pianę z białek i paru łyżek cukru. Żeby się dobrze ubiła białka powinny być zimne. Następnie łyżką lub szprycą wykładamy pianę na blachę lub papier pergaminowy i wstawiamy do ciepłego pieca w celu przeschnięcia (podobnie jak bezy). Podajemy zupę ostudzoną z włożonymi na talerz piankami.

ocena:

Zupa „Nic”

składniki

  • 1,5 l mleka
  • 5 jajek
  • 2 łyżki stołowe cukru, cukier waniliowy, cynamon
  • 3 łyżki cukru do pianek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy je do mleka i wolno podgrzewamy, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Nie dopuszczamy do wrzenia. Przyprawiamy cynamonem i wanilią. Zupę odstawiamy w chłodne miejsce. Ubijamy sztywną pianę z białek i paru łyżek cukru. Żeby się dobrze ubiła białka powinny być zimne. Następnie łyżką lub szprycą wykładamy pianę na blachę lub papier pergaminowy i wstawiamy do ciepłego pieca w celu przeschnięcia (podobnie jak bezy). Podajemy zupę ostudzoną z włożonymi na talerz piankami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję