X

Czego szukasz?

Przepis
Baranina, JagnięcinaPotrawy mięsne

Szaszłyki baranie z grilla Macieja Kuronia

Składniki

  • 600 g filetów z baraniny (najlepszy jest comber)
  • 300 g boczku lub słoniny
  • 7-8 cebul (ok. 600 g)
    #Marynata
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki octu winnego lub 150 ml białego, wytrawnego wina
  • majeranek, cząber, ostra papryka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę: w misce łączymy olej z octem i mieszamy z ziołami oraz przyprawami. Mięso kroimy na kawałki i co najmniej na 12 godzin wkładamy do marynaty. Boczek kroimy w plasterki, obrane cebule w talarki. Na drewniane patyczki nadziewamy kolejno kawałek mięsa, boczek, cebulę i jeszcze raz te same składniki. Szaszłyki układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy ze wszystkich stron.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również