X

Czego szukasz?

Przepis
Ciasta i ciastka

Sernik malinowy

Składniki

  • 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego
  • 500 g mrożonych malin
  • 200 ml jogurtu
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 100 g cukru, cukier waniliowy
  • opakowanie galaretki malinowej
  • 6 łyżeczek żelatyny, gotowy spód biszkoptowy lub 30 dag biszkoptów.

Sposób przygotowania

Maliny rozmrozić, część odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować. Ser wymieszać z jogurtem, cukrem i musem owocowym. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami lub gotowym spodem. Nałożyć masę serowo-malinową. Wstawi^ do lodówki. Galaretkę rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody, niż podano na opakowaniu. Na wierzchu sernika ułożyć odłożone maliny, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 24 godziny. Udekorować kremówką ubitą z cukrem waniliowym.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również