X

Czego szukasz?

Przepis
DziczyznaPotrawy mięsne

Królik na ostro

Składniki

  • 800 g combra z królika
  • 100 g słoniny
  • 50 g musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Comber myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy musztardą. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na 2 godziny. Świeżą słoninę kroimy na cienkie plasterki i owijamy nią mięso. Wkładamy tak przygotowany comber do brytfanki i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Po upieczeniu zdejmujemy słoninę i polewamy mięso wytopionym tłuszczem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również