X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneWielkanoc

Biała kiełbasa z rozmarynem i pomidorami

Składniki

  • 700 g białej kiełbasy surowej
  • 2 średnie cebula pokrojone w piórka
  • 4 ząbki czosnku pokrojone w plastry
  • 2 puszki pomidorów całych
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 10 igieł świeżego rozmarynu
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania

W szerokim garnku rozgrzać olej. Zrumienić kiełbasę z obu stron. Następnie przysmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor. Zalać pomidorami. Dodać liść, ziele i rozmaryn i gotować pod przykryciem. Duś około 20-30 minut. Przed końcem dopraw cukrem, solą i pieprzem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również