X

Czego szukasz?

Przepis
Dania głównePierogi i kluskiWołowina, Cielęcina

Bitki wołowe z kluskami śląskimi

Składniki

Bitki:

  • 600 g udźca wołowego 
  • 4 łyżki mąki pszennej 
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka masła  
  • 1 cebula 
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina 
  • 1 liść laurowy 
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 4 suszone grzyby 
  • 200 ml wody lub wywaru mięsnego
  • sól, pieprz

Kluski śląskie:

  • 1 kg mącznych ziemniaków
  • około 220 g mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka M
  • sól

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również