X

Czego szukasz?

Przepis
Ciasta i ciastka

Ciasteczka z czekoladą

Składniki

  • 300 g mąki
  • 150 g ciemnej czekolady
  • 150 g masła
  • 200 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego

 

Sposób przygotowania

Czekoladę podziel na 2 części. 100 g zetrzyj na tarce a 50 g rozpuść w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Połącz ze sobą startą czekoladę, mąkę, masło, cukier, kakao, jajka, cukier wanilinowy i wszystko wyrób na jednolitą masę. Masę wykładaj łyżeczką na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Blaszkę wstaw na 15 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Ciastka ostudź a potem składaj po 2 – w środku posmaruj je płynna czekoladą, która spowoduje że ciasteczka się skleją. Gotowe ciasteczko możesz posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również