Dania główne
Danie chińskie z dynią, szpinakiem i komosą ryżową
Nie masz czasu gotować? To ja dzisiaj przychodzę z pomocą i mega szybkim przepisem na danie chińskie z dynią, szpinakiem i komosą ryżową. Ale uprzedzam jedzenie znika tak samo szybko, jak zostało przygotowane. A może nawet i szybciej 🙂
Danie chińskie z dynią, szpinakiem i komosą ryżową
Składniki:
- 100 g komosy ryżowej
- 1 marchew (100 g)
- 200 g dyni (ważone ze skórka)
- 200 g papryki (u mnie 3 kolory)
- Kawałek pora
- Pół opakowania Sos Chiński Smaki Świata
- 50 ml wody
- 80 g szpinaku np. świeżego
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Krok 1:
Komosę opłucz na sitku pod zimną bieżącą wodą. Gotuj na małym ogniu w 250 ml osolonej wody przez 10 minut. Następnie ugotowaną komosę przełóż na sitko i odsącz z nadmiaru wody.
Krok 2:
Pokrojoną w kawałki marchew podsmaż na oleju. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę dynie oraz w duże kawałki paprykę. Smaż kilka minut po czym dodaj pokrojonego w zapałki pora.
Krok 3:
Wlej sos chiński oraz 50 ml wody. Wymieszaj, następnie gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty. Na koniec dodaj szpinak, wymieszaj i zdejmij z palnika.
Krok 4:
Podawaj np. z komosą ryżową i prażoną cebulą.
Więcej pysznych, propozycji na główne dania znajdziesz >> TUTAJ <<
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.