X

Czego szukasz?

Przepis

Dzisiaj przychodzę do Was z pysznym przepisem na polędwiczkę. Polędwiczka po koreańsku to szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które z pewnością zasmakuje całej Twojej rodzinie. Intensywny sos, lekko chrupiące warzywa i soczyste mięso. Brzmi jak połączenie idealne! I tak właśnie jest, koniecznie wypróbuj ten przepis i daj znać jak smakowało 🙂

Polędwiczka po koreańsku

Składniki:

  • 200 g brokuła 
  • 200 g papryki 
  • Pół dużej cebuli 
  • 200 g cukinii 
  • 400 g polędwiczki wieprzowej 
  • 200 g makaronu ryżowego 
  • Sos koreański Roleski 
  • Sól 
  • Pieprz 
  • Olej 

Przygotowanie:

Krok 1:

Cebule, paprykę i cukinie pokrój na duże kawałki. Następnie brokuł podziel na różyczki i podgotuj go w osolonej wodzie, max 3 minuty. 

Krok 2:

Polędwiczkę pokrój w plasterki, przypraw solą i pieprzem, następnie podsmaż na oleju. 

Krok 3:

W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i przykryj przykrywką. Odstaw go na 15-20 minut aż zmięknie. 

Krok 4:

Do mięsa dodaj warzywa, cebulę, paprykę, cukinie i na końcu brokuł. Następnie smaż aż warzywa będą miękkie (ja lubię, gdy warzywa są lekko twarde „al dente”). 

Krok 5:

Na koniec dodaj sos koreański. Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj z makaronem ryżowym.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram Facebook.

A więcej pysznych obiadowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również