Dania główneMakaronMakarony, kasze, ryżWieprzowina
Polędwiczka po koreańsku
Dzisiaj przychodzę do Was z pysznym przepisem na polędwiczkę. Polędwiczka po koreańsku to szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które z pewnością zasmakuje całej Twojej rodzinie. Intensywny sos, lekko chrupiące warzywa i soczyste mięso. Brzmi jak połączenie idealne! I tak właśnie jest, koniecznie wypróbuj ten przepis i daj znać jak smakowało 🙂
Polędwiczka po koreańsku
Składniki:
- 200 g brokuła
- 200 g papryki
- Pół dużej cebuli
- 200 g cukinii
- 400 g polędwiczki wieprzowej
- 200 g makaronu ryżowego
- Sos koreański Roleski
- Sól
- Pieprz
- Olej
Przygotowanie:
Krok 1:
Cebule, paprykę i cukinie pokrój na duże kawałki. Następnie brokuł podziel na różyczki i podgotuj go w osolonej wodzie, max 3 minuty.
Krok 2:
Polędwiczkę pokrój w plasterki, przypraw solą i pieprzem, następnie podsmaż na oleju.
Krok 3:
W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i przykryj przykrywką. Odstaw go na 15-20 minut aż zmięknie.
Krok 4:
Do mięsa dodaj warzywa, cebulę, paprykę, cukinie i na końcu brokuł. Następnie smaż aż warzywa będą miękkie (ja lubię, gdy warzywa są lekko twarde „al dente”).
Krok 5:
Na koniec dodaj sos koreański. Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj z makaronem ryżowym.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
A więcej pysznych obiadowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!