X

Czego szukasz?

Przepis
MakaronOwoce morza

Spaghetti z małżami

Składniki

  • 1/2 opakowania dobrej jakości makaronu spaghetti
  • 150 g mrożonych małży
  • 1/2 puszki tuńczyka
  • 250 ml śmietanki 18%
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka vegety
  • 1 płaska łyżeczka białego pieprzu

Sposób przygotowania

Do gotującej się i osolonej wody wrzucamy makaron i gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W tym czasie do rondla wlewamy śmietankę oraz zamrożone małże i zagotowujemy. Następnie należy dodać rozdrobnionego tuńczyka i zaczekać aż sos zacznie się redukować i gęstnieć. Następnie wyłączamy ogień i dodajemy kolejno rozgnieciony ząbek czosnku, przyprawy oraz dwie łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Następnie ugotowany makaron wrzucamy do sosu i energicznie łączymy oba składniki. I już gotowe można podawać ! ...najlepiej z półwytrawnym schłodzonym białym winem ;-) Smacznego.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również