X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneOwoce morzaPotrawy z grilla

Krewetki z grilla z ananasem

Jak grill to pierwsze skojarzenie kiełbaska, karkówka, boczuś. A ja dzisiaj przychodzę do Was z lekkim i pysznym daniem, które bez problemu powtórzycie na elektrycznym lub węglowym grillu. Krewetki z grilla z ananasem. Możecie produkty nadziać na patyk lub grillować wszystko osobno. Pysznie brzmi, a bez wątpienia jeszcze lepiej smakuje. Gwarantuje Wam, że smakuje świetnie!

Krewetki z grilla z ananasem

Składniki:

  • 300 g surowych krewetek 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 gałązka rozmarynu 
  • 1 papryczka chili
  • 2 gałązki tymianku 
  • sok z połowy cytryny 
  • 4 łyżki oliwy 
  • pół łyżeczki soli 
  • czarny pieprz
  • pół ananasa 

Krok 1:

Krewetki umyj i obierz z pancerzy. Dodaj posiekany drobno czosnek (możesz przecisnąć go przez praskę), chili, następnie rozmaryn i tymianek. Na koniec dodaj oliwę, sok wyciśnięty z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj i odstaw na około 15 minut.

Krok 2:

Ananasa obierz ze skórki, następnie podziel na zgrabne „fileciki”. Na rozgrzanym grillu elektrycznym opiecz krewetki po 1-2 minuty na stronę, krewetki robią się bardzo szybko, więc nad nimi czuwaj. Ananasa opiekaj po 4-5 minut na stronę. Podawaj np. z sałatka grecką i lawaszem lub Twoimi ulubionymi dodatkami.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram Facebook.

A więcej pysznych obiadowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również