Przepis
Kurczak duszony w kremowym sosie to wybitnie prosty przepis, który bez problemu wykonacie w domu. To jedno z tych dań, które można przygotować po powrocie z pracy w jakieś 20 minut. Do gotowania możecie użyć piersi, udźca z kurczaka lub indyka (delikatny królik również się nada). Sos przygotujecie na bazie śmietany kremówki, oraz musztardy Wikinga. Ta odmiana musztardy jest delikatna, kremowa a zarazem zdecydowana w smaku. Idealnie komponuje się z sosami, dipami.
Kurczak duszony w kremowym sosie
Składniki:
- 300 g piersi z kurczaka lub indyka
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 g śmietanki 30% UHT
- 2 łyżki musztardy
- 300 g makaronu, ja użyłem penne
- 30 g sera parmezan lub dziugas
- garść świeżych liści bazylii
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, czarny pieprz
A musztarda kiedy?
Hej,
Musztardę dodaję razem ze śmietanką, już poprawiłem przepis.
Bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi 🙂
Pozdrawiam
Polecam
Proste składniki i przygotowanie a smakuje wyśmienicie !
Uwielbiam Waszego bloga!
Gotowanie z Wami to czysta przyjemność.
Asia,
Nawet nie masz pojęcia, jak takie słowa nadają sens temu co robisz 🙂
Dziękuję ci bardzo!
Pyszny kremowy kurczak.
Polecam . Niby proste składniki, a smakuje wybornie .
Dzięki bardzo za miłe słowa 🙂