Przepis
Dania główne
Pad Thai z tofu i jajkiem
Dziś przygotowałem dla was ulubione danie mojej żony czyli Pad Thai. Wersje pad thai są różne z krewetkami, z kurczakiem, wegańskie. Moja wersja to Pad Thai z tofu i jajkiem. Proste danie bez zbędnych dodatków i ozdobników, ale bardzo smaczne.
Razem z @houseofasia i marką @tefal organizujemy konkurs, w którym można wygrać Multicooker Fuzzy Logic. Zadanie konkursowe polega na umieszczeniu w komentarzu pod postem na @houseofasia zdjęcia własnoręcznie wykonanego Pad Thai. Może masz jakiś specjalny patent na to danie lub sekretny składnik i chcesz się nim pochwalić? Teraz masz świetną okazję! Tajski Festiwal wciąż trwa.
Pad Thai z tofu i jajkiem
Składniki
- 100 g makaronu ryżowego 5 mm ja użyłem tego od House of Asia
- 150 g tofu naturalnego
- 1 cebula
- pół papryki
- kawałek cukini
- 3 łyżki pasty Pad Thai
- 2 jajka M
- olej roślinny do smażenia
- do dekoracji: orzeszki ziemne, dymka, papryka chilli w płatkach, ew. kiełki fasoli mung