X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główne

Pad Thai z tofu i jajkiem

Dziś przygotowałem dla was ulubione danie mojej żony czyli Pad Thai. Wersje pad thai są różne z krewetkami, z kurczakiem, wegańskie. Moja wersja to Pad Thai z tofu i jajkiem. Proste danie bez zbędnych dodatków i ozdobników, ale bardzo smaczne.

Pad Thai z tofu i jajkiem

Składniki

Sposób przygotowania:

Krok 1.

Przygotuj makaron. Możesz go np. moczyć w zimnej wodzie przez 30-40 minut, tak jak ja lub ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tofu pokrój w drobną kostkę, osusz ręcznikiem papierowym i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju, tak aby uzyskał ładny złoty kolor. Usmażone tofu przełóż na talerz. Na patelni rozgrzej olej rośliny. Podsmaż cebulę pokrojoną w cienkie piórka, oraz paprykę pokrojoną w cienkie paski. Następnie po 2 minutach dodaj cukinię pokrojoną w cienkie słupki, na zakończenie smaż jeszcze chwilę. Dodaj odsączony makaron, smaż kilka minut.

Krok 2

Dodaj gotową pastę do pad thai od House of Asia, smaż od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Przesuń zawartość patelni na jedną stronę, na drugą natomiast wlej rozmieszane, doprawione solą jajka. Kiedy zaczną się ścinać wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec smaż jeszcze 1-2 minuty. Podawaj z ulubionymi składnikami np. z dymką, posiekanymi orzeszkami i chilli. Razem z @houseofasia i marką @tefal organizujemy konkurs, w którym można wygrać Multicooker Fuzzy Logic. Zadanie konkursowe polega na umieszczeniu w komentarzu pod postem na @houseofasia zdjęcia własnoręcznie wykonanego Pad Thai. Może masz jakiś specjalny patent na to danie lub sekretny składnik i chcesz się nim pochwalić? Teraz masz świetną okazję! Tajski Festiwal wciąż trwa.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również