X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneRyby

Roladki z pstrąga ze szpinakiem

Składniki

  • 8 filetów z pstrąga
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 4 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 100 g sera blue
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pstrąga wyfiletuj. Filety z pstrąga oprósz solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. Na maśle przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Po 2 minutach, kiedy się zeszkli, dodaj szpinak wraz z czosnkiem. Smaż aż prawie cała woda odparuje. Dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej i zagęść serem i bułką tartą. Na wewnętrzną stronę wyłóż farsz szpinakowy. Zawiń roladki skórą na zewnątrz i zepnij je wykałaczką lub wykałaczkami. Smaż na oleju, do uzyskania złotego koloru.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również