Dania główneRyby
Roladki z pstrąga ze szpinakiem
Macie ochotę na rybę, ale nie możecie się zdecydować co z nią zrobić. Przychodzę z pomocą! Ostatnio zrobiłem przepyszne roladki z pstrąga ze szpinakiem. Jestem przekonany, że Wy również w nich zasmakujecie. Poniżej spisałem dokładny przepis, w razie pytań piszcie w komentarzach – pomogę :).
Roladki z pstrąga ze szpinakiem
Składniki:
- 8 filetów z pstrąga
- 500 g świeżego szpinaku
- 4 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 cebula
- 100 g sera np. blue
- 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 2 łyżki masła
- 1 cytryna
- 1 łyżka bułki tartej
- olej do smażenia np. rzepakowy
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Krok 1:
Pstrąga umyj dokładnie i osusz za pomocą ręczników papierowych, następnie wyfiletuj.
Krok 2:
Filety z pstrąga oprósz solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
Krok 3:
Na maśle przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Po 2 minutach, kiedy się zeszkli, dodaj szpinak wraz z czosnkiem. Następnie smaż aż prawie cała woda odparuje. Na koniec dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej i zagęść serem i bułką tartą.
Krok 4:
Na wewnętrzną stronę wyłóż farsz szpinakowy. Zawiń roladki skórą na zewnątrz i zepnij je wykałaczką lub wykałaczkami. Na koniec smaż na oleju, do uzyskania złotego koloru.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram.
Więcej pysznych, rybnych inspiracji znajdziesz >> TUTAJ <<