X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneWieprzowina

Roladki ze schabu z warzywami

Składniki

  • 500 g schabu środkowego b/k
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ćwiartka selera
  • ćwiartka selera
  • 6 łyżeczek musztardy
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 utarte ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 l wywaru drobiowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

W miseczce wymieszaj sól, pieprz, czosnek, musztardę i oregano . Każdy kawałek karkówki, rozklep (jak na schabowe) i dopraw marynatą. Odstaw mięso i zajmij się warzywami. Warzywa obierz i pokrój w około 12 cm słupki. W rondlu, gotuj warzywa w wywarze przez około 5-7 minut. Muszą być al dente. Wyjątkiem jest por. Jego blanszuj przez 1 minutę. Włoszczyznę wyjmij i lekko ostudź. Na każdy kawałek karkówki, połóż kilka słupków warzyw. Zawiń jak roladkę i zepnij wykałaczką. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Potem zapiecz przez 10 minut w 180°C.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również