X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneRyby

Ryba w cieście naleśnikowym

Składniki

  • 600 g fileta z mintaja, pangi, morszczuka,
  • 1/2 szklanki mąki pszennej,
  • 1/2 szklanki wody gazowanej,
  • 1 jajko,
  • 4 łyżki oleju,
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Filet nacieramy solą i pieprzem. Mąkę łączymy z wodą i jajkiem, mieszając tworząc gęste jednolite ciasto. Rybę kroimy na mniejsze kawałki i maczamy w cieście. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na rumiano.

Dodatkowo ziemniaki zapiekane i sos czosnkowy z natką pietruszki.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również