X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneRyby

Stek z tuńczyka w koperkowo – cytrynowej marynacie

Składniki

  • 4 steki z tuńczyka - każdy po około 150 g
Marynata:
  • pół pęczka koperku
  • sok i skórka otarta z jednej cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Piekarnik ustaw na temperaturę 200°C. Steki ułóż w naczyniu do zapiekania i pozostaw na 30 min w temperaturze pokojowej. Koperek i czosnek drobno posiekaj a następnie połącz z oliwą, sokiem i skórką z cytryny. Całość dopraw solą i pieprzem. Za pomocą pędzelka natrzyj steki i poczekaj jeszcze 30 minut. Tuńczyka Piecz około 10-12 minut w stałej temperaturze 200°C.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również