X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneWołowina, Cielęcina

Sztuka mięsa zapiekana w sosie chrzanowym

Składniki

  • 1 kg pręgi wołowej
  • pęczek włoszczyzny, 1 cebula
  • 800 g ziemniaków
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 liść laurowy
  • po 3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu
  • sól, pieprz
Sos:
  • 100 g chrzanu
  • 300 ml wywaru z mięsa i warzyw (może być z kostki)
  • 2 żółtka
  • 30 g mąki, pół łyżki masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 150 ml śmietany, sól, cukier

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również