X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • stek z wołowiny – 200 g na osobę
  • 30 ml oleju
  • sól, pieprz
Bejca
  • 1 mała cebula
  • 70 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 20 ml oleju
  • listek laurowy
  • 2 ziarna pieprzu
  • ćwierć łyżeczki tymianku

Sposób przygotowania

Z wszystkich podanych składników przygotowujemy marynatę. Płat mięsa zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 12 godzin. Po wyjęciu z marynaty możemy mięso popieprzyć i ułożyć na rozgrzanym grillu. Pieczemy po 7-9 minut z każdej strony, zależnie od tego, czy chcemy żeby stek był mocniej czy słabiej wysmażony. Solimy po usmażeniu. Na wierzch możemy położyć cebulę wyjętą z marynaty.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również