X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepło

Grzanki z jajkiem sadzonym

Składniki

  • 4 bułki
  • 4 jajka
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Bułkom ścinamy „czapeczki”. spody wydrążamy i pieczemy razem z „czapeczkami”, bez dodatku tłuszczu w nagrzanym w piekarniku. Na patelni smażymy na łyżeczce masła jaja sadzone. Bułeczki wyjmujemy z piekarnika, nacieramy czosnkiem, smarujemy resztą masła i wkładamy do nich jaja sadzone. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jeżeli uważamy, że jaja są mało ścięte, to możemy wstawić bułeczki na chwile do piekarnika. Serwujemy zakryte „czapeczkami”.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również