X

Czego szukasz?

Przepis
DeseryPizzaWalentynki

Lody z białej czekolady

Składniki

  • 200 g białej czekolady
  • 100 g cukru
  • 500 ml mleka
  • 500 ml śmietany 30-36%

Sposób przyrządzania

Rondel z mlekiem, cukrem i połamaną czekoladą umieszczamy w garnku z gorącą wodą i mieszamy, aż wszystkie składniki całkowicie się rozpuszczą. Pozostawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru, a następnie mieszamy z mlekiem i czekoladą. Przekładamy do zamrażalnika i co pół godziny wyjmujemy, mieszamy lub miksujemy. Po kilku godzinach lody będą gotowe. Podajemy je posypane świeżymi owocami, z sosami owocowymi lub orzechami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również