Przepis
Składniki
- 1 kg piersi z indyka
- wloszczyzna
- 1 cebula
- ziele angielskie, lisc laurowy,vegeta
- 6 pomidorow suszonych
- 10 malych pieczarek
- pieprz,sol,majeranek,papryka slodka,bazylia
- 2 kromki chleba
- 2 jajka
Sposób przygotowania
Do garnka wlozyc mieso, wloszczyzne, pieczarki, cebule, 3 kulki ziela angielskiego, dwa liscie laurowe i zalac woda. Gotowac powoli i na malym ogniu-az powstanie rosol, dodac pol lyzeczki vegety. Z rosolu wyciagnac mieso, pieczarki,marchew, cebule i zmielic je bardzo drobno. Posiekac suszone pomidory. Kromki chleba namoczyc w rosole. Wszystkie skladniki dobrze wymieszac, wbic 2 jajka i przyprawic. Przelozyc do formy. Piec ok 45 minut w 200 stopniach C.