X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 1 ugotowane na twardo jajko na osobę
  • pół łyżeczki siekanego koperku lub szczypiorku
  • tarta bułka
  • pół łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jajo wraz z łupiną kroimy na pół i delikatnie, żeby nie uszkodzić skorupki, wydrążamy środek. Siekamy białko, żółtko, dodajemy trochę masła, posiekaną zieleninę i przyprawy. Napełniamy na powrót skorupki. Posypujemy z wierzchu tartą bułką. Topimy na patelni masło i układamy jaja skorupką do góry. Gdy się zarumienią kładziemy na talerz, wyłuskujemy ze skorupek. Podajemy z sosami: tatarskim, majonezowym lub chrzanowym.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również