X

Czego szukasz?

Przepis
Jajka faszerowaneWielkanoc

Jajka faszerowane rybą wędzoną i rzeżuchą

Składniki

  • 4 jajka z wolnego wybiegu
  • 70 g łososia wędzonego + kilka małych kawałków do dekoracji
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • garść świeżej rzeżuchy
  • Sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Jajka zalej zimną wodą, wsyp 2 łyżki soli. Kiedy woda zacznie się wrzeć, gotuj jeszcze 8-9 minut. Po tym czasie zalej zimną wodą, odstaw do wystygnięcia. Obierz ze skorupek, przetnij ostrym nożem wzdłuż na pół. Delikatnie wyjmij żółtka z białek do miski.
Aby przygotować farsz łososiowy żółtka zmiksuj z łososiem, majonezem, chrzanem. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Białka jajek poukładaj na talerzu. Za pomocą rękawa cukierniczego faszeruj jajka. Udekoruj rzeżuchą, cząstkami cytryny i kawałkami łososia

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również