X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy mięsne

Kotlety sezamowe z indyka

Składniki

  • 500 g piersi z indyka
  • 2 łyżki ziaren sezamu
  • po szczypcie: mielonych goździków i gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła
  • olej, sól, pieprz.

Sposób przygotowania

Mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy i ziarna sezamu. Piersi dzielimy w plastry, płuczemy, osuszamy i delikatnie zbijamy tłuczkiem przez folię, następnie smarujemy olejem i obtaczamy w ziołach z sezamem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety z wszystkich stron, najpierw na większym, potem, na mniejszym ogniu. Po 10 minutach dodajemy masło. W sumie smażymy kotlety około 15 minut.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również