X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 1 kg kaszanki
  • 1 kg kiełbasy
Do papilotów z kaszanki
  • 3 kwaśne jabłka
  • 12 ząbków czosnku
  • 3 cebule
  • majeranek
  • pieprz ziołowy
  • olej
  • folia aluminiowa
Bejce do kiełbasy
  • 200 ml oleju
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ostra papryka, curry

Sposób przygotowania

Kaszankę potnij na porcje po około 150 g, cebulę pokrój w plastry a jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Folię aluminiową podziel na odpowiedniej wielkości części, posmaruj olejem i ułóż na każdym kawałku: porcję kaszanki, pół jabłka, pół cebuli, 2 ząbki czosnku. Całość posyp majerankiem i pieprzem ziołowym. Z folii uformuj paczuszki, nie zawijając ich jednak zbyt szczelnie. Kiełbasę pokrój na porcje i delikatnie natnij w kratkę. Olej podziel na 3 części. Do pierwszej dołóż miód i sos sojowy, do drugiej curry, do trzeciej ostrą paprykę. Na dobrze rozgrzany grill połóż paczuszki z kaszanką oraz kiełbasę. Kaszankę grilluj około 15 minut a kiełbasę tak długo jak lubisz. Przed końcem grillowania kiełbasę posmaruj wybranymi bejcami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również