Przepis
Składniki
- 500 g kiełbasy wędzonej
- 4 dojrzałe pomidory
- 2 papryki (najlepiej różnokolorowe)
- 2 cebule
- 250 g cukinii
- 250 g kabaczka
- 4 ząbki czosnku
- ostra i słodka papryka
- olej
- sól, cukier
- ewentualnie 1 łyżka koncentratu pomidorowego
Sposób przygotowania
Kiełbasę pokrój w półplasterki. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w drobne kawałki. Cebulę, paprykę, cukinię i kabaczka pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Na rozgrzanym oleju przesmaż kiełbasę, gdy się wytopi tłuszcz dodaj cebulę i czosnek. Poczekaj, aż się lekko zrumienią, dodaj pozostałe warzywa i duś razem około 30 minut. Dopraw przyprawami i poczęstuj rodzinę.