X

Czego szukasz?

Przepis
Warzywa faszerowane

Papryka z grzybami z grilla

Składniki

  • 4 średnie papryki
  • 2 cebule
  • 1 pomidor
  • 1/2 kg świeżych grzybów (mogą być apertyzowane ze słoika)
  • 100 g. masła
  • sos tabasco
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Papryki dzielimy na trzy części (wzdłuż blaszek nasiennych), wypestkowujemy, odkładamy.
Przygotowujemy farsz; pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle do "zeszklenia", dodajemy grzyby, dusimy do miękkości, odzielamy 12 sztuk małych grzybków, a resztę drobno siekamy. Dodajemy obrany ze skóry drobno posiekany pomidor i dodatkowo dusimy 10 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.
Paprykę smarujemy od wewnątrz odrobiną masła, skrapiamy dwoma kroplami Tabasco i nakładamy przygotowany farsz, układając na wierzch całego grzybka, a spód papryki smarując oliwą.
Grillujemy na średnio rozgrzanym węglu około 15 min., zwracając uwagę aby się papryka nie przypaliła.
Smacznego

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również