Przepis
Warzywa faszerowane
Papryka z grzybami z grilla
Składniki
- 4 średnie papryki
- 2 cebule
- 1 pomidor
- 1/2 kg świeżych grzybów (mogą być apertyzowane ze słoika)
- 100 g. masła
- sos tabasco
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Papryki dzielimy na trzy części (wzdłuż blaszek nasiennych), wypestkowujemy, odkładamy.
Przygotowujemy farsz; pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle do "zeszklenia", dodajemy grzyby, dusimy do miękkości, odzielamy 12 sztuk małych grzybków, a resztę drobno siekamy. Dodajemy obrany ze skóry drobno posiekany pomidor i dodatkowo dusimy 10 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.
Paprykę smarujemy od wewnątrz odrobiną masła, skrapiamy dwoma kroplami Tabasco i nakładamy przygotowany farsz, układając na wierzch całego grzybka, a spód papryki smarując oliwą.
Grillujemy na średnio rozgrzanym węglu około 15 min., zwracając uwagę aby się papryka nie przypaliła.
Smacznego