X

Czego szukasz?

Przepis
Warzywa faszerowane

Papryka z grzybami z grilla

Składniki

  • 4 średnie papryki
  • 2 cebule
  • 1 pomidor
  • 1/2 kg świeżych grzybów (mogą być apertyzowane ze słoika)
  • 100 g. masła
  • sos tabasco
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania

Papryki dzielimy na trzy części (wzdłuż blaszek nasiennych), wypestkowujemy, odkładamy.
Przygotowujemy farsz; pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle do "zeszklenia", dodajemy grzyby, dusimy do miękkości, odzielamy 12 sztuk małych grzybków, a resztę drobno siekamy. Dodajemy obrany ze skóry drobno posiekany pomidor i dodatkowo dusimy 10 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.
Paprykę smarujemy od wewnątrz odrobiną masła, skrapiamy dwoma kroplami Tabasco i nakładamy przygotowany farsz, układając na wierzch całego grzybka, a spód papryki smarując oliwą.
Grillujemy na średnio rozgrzanym węglu około 15 min., zwracając uwagę aby się papryka nie przypaliła.
Smacznego

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również