X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Moja ulubiona zupa rybna z ryb słodkowodnych

Składniki

 

  • 2 l wywaru rybnego lub wody
  • 2 kg różnych wyfiletowanych ryb słodkowodnych
  • 3 duże różnokolorowe papryki
  • 4 cebule
  • 500 g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
  • 20 g słodkiej papryki w proszku, 1 ostra papryka typu czuszka lub chilli
  • estragon, sól,
  • 2 łyżki oleju lub smalec
  • sok z 1 cytryny

 

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzewamy olej lub smalec, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a kiedy się zeszkli, pokrojoną w paski paprykę. Przesmażamy i dodajemy sproszkowaną słodką i ostrą paprykę oraz estragon. Wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewamy wywarem. Zagotowujemy i wkładamy pokrojone i skropione sokiem z cytryny filety rybne. Gotujemy około 15 minut, tyle żeby ziemniaki były miękkie, po czym doprawiamy do smaku.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również