X

Czego szukasz?

Przepis
Makaron

Domowe łazanki zapiekane z twarogiem

Składniki

  • 20 dag maki
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżek wody
  • sól
  • 1 op. twarożku homogenizowanego
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki kminku
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 4 dag masła
  • 2 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania

Przygotować ciasto makaronowe, rozwałkować, pokrajać łazanki. Ugotować je w duzej ilości osolonej wody. Twarożek homogenizowany wymieszać z surowymi jajkami, dodać sól, kminek, posiekaną natkę, wymieszać z ugotowanymi łazankami. Połową masła wysmarować naczynie do zapiekania, wsypać bułkę tarta. Wyłożyć łazanki z twarożkiem do naczynia, skropić pozostałym tłuszczem, posypać bułka tartą i zapiec. Smakuje wspaniale z surówką z marchwi.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również