X

Czego szukasz?

Przepis
MakaronŚniadania

Makaron z jajkiem i pieczarkami

Dzisiaj przychodzę do Was z potrawą, którą możecie stworzyć od nowa, lub wykorzystać do niej makaron z dnia poprzedniego. Ja uwielbiam gdy nic się nie marnuję, dlatego w mojej kuchni powstają takie dania jak to poniżej. Makaron z jajkiem i pieczarkami to pyszna propozycja dania #zerowaste. Na pewno każdy z Was ma jakiś sposób na niemarnowane żywności. Napiszcie w komentarzu jak to wygląda w Waszych domach. A póki co zapraszam po przepis. 

Makaron z jajkiem i pieczarkami

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego
  • 1 cebula
  • 100g pieczarek
  • 200g ugotowanego makaronu nitki
  • 3 jajka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, aż zmięknie. 

Krok 2:

Dodaj drobno pokrojone pieczarki, użyłem brunatnych. Podsmaż do momentu kiedy z grzybów odparuje cała woda.

Krok 3:

Następnie dodaj makaron nitki. Idealnie jeśli masz makaron z dnia poprzedniego, wtedy nic się nie zmarnuję. Bardzo lubię gotować potrawy #zerowaste. Jeśli masz jakieś swoje ulubione danie #zerowste napisz mi w komentarzu, chętnie się zainspiruję :).

Krok 4:

Następnie wbij jajka, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj wszystko i smaż aż jajka się zetną. Smacznego!

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram Facebook.

A więcej pysznych inspiracji makaronowych znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również