Dzisiaj przychodzę do Was z potrawą, którą możecie stworzyć od nowa, lub wykorzystać do niej makaron z dnia poprzedniego. Ja uwielbiam gdy nic się nie marnuję, dlatego w mojej kuchni powstają takie dania jak to poniżej. Makaron z jajkiem i pieczarkami to pyszna propozycja dania #zerowaste. Na pewno każdy z Was ma jakiś sposób na niemarnowane żywności. Napiszcie w komentarzu jak to wygląda w Waszych domach. A póki co zapraszam po przepis.
Makaron z jajkiem i pieczarkami
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego
- 1 cebula
- 100g pieczarek
- 200g ugotowanego makaronu nitki
- 3 jajka
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Krok 1:
Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, aż zmięknie.
Krok 2:
Dodaj drobno pokrojone pieczarki, użyłem brunatnych. Podsmaż do momentu kiedy z grzybów odparuje cała woda.
Krok 3:
Następnie dodaj makaron nitki. Idealnie jeśli masz makaron z dnia poprzedniego, wtedy nic się nie zmarnuję. Bardzo lubię gotować potrawy #zerowaste. Jeśli masz jakieś swoje ulubione danie #zerowste napisz mi w komentarzu, chętnie się zainspiruję :).
Krok 4:
Następnie wbij jajka, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj wszystko i smaż aż jajka się zetną. Smacznego!
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
A więcej pysznych inspiracji makaronowych znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!